Co se děje při menstruaci?

Zažívat menstruaci je velmi těžké, protože je to spíše přežívání než žití. Menstruace pro většinu žen bývá velmi bolestivá a nepříjemná, protože jednak menstruace způsobuje v ženském těle křeče, jednak se při menstruaci z těla uvolňuje krev, což není pro žádnou ženu nic příjemného, protože se krev musí do něčeho zachytávat. Některé ženy nepoužívají hygienické potřeby, ale jen když jsou doma, protože je nikdo nevidí a nikomu to asi nevadí. Ale většina žen hygienické potřeby používá, minimálně když jsou někde mimo domov, protože to jinak nejde a je potřeba krev zachytávat, aby žena neprotekla, což není příjemné pro ni a ani pro okolí.

kalíšek

Krev je na tom asi to nejhorší, protože když žena neumí používat správné hygienické potřeby, musí používat ty, které nejsou pro tělo prospěšné a akorát se v nich hromadí bakterie, tím pádem je to pro ženu také nepříjemné. Může dojít také k nepříjemnému zápachu a žena musí chodit často na záchod, kde hygienické pomůcky musí měnit, aby se v nich právě nehromadily bakterie. Víte ale, že existují pomůcky, které ženám pomohou toto období zvládnout naprosto hravě? Jedná se například o úžasné menstruační kalhotky MyFemini, které jsou naprosto dokonalé pro tyto dny.

menstruační pomůcky

Hlavním důvodem je to, že se nehromadí bakterie, pokud je měníte tak, jak máte, ale to je jasné. Navíc jsou použitelné znovu a znovu, stačí je jen vyprat. Další věcí je to, že tyto kalhotky nijak neznečišťují planetu, nebo alespoň ne tak, jak to dělají ostatní hygienické potřeby, které se běžně používají. Kalhotky jsou pohodlné a můžete si také vybrat typ kalhotek, který vám nejvíce sedí. Také savost podle toho, jak silnou máte menstruaci. Co se vlastně při menstruaci děje, že se z těla vylučuje krev? Každý měsíc v našem pohlavním ústrojí dozrává vajíčko, které je připraveno na oplodnění. Pokud se oplodní, uhnízdí se na stěnu a začne růst. Pokud není oplodněno, musí se z těla dostat ven, jinak by tam takových vajíček bylo opravdu mnoho, a to je nežádoucí. Vyplaví se ven z těla právě formou krve, kterou známe. Je to tedy velmi užitečný proces.