Co nám říká certifikát kvality

Každá firma chce dokázat, že právě její výrobky jsou ty nejlepší na trhu. A není divu, konkurence je dnes velká a boj o zákazníky tvrdý. Není tedy divu, že se snaží najít všemožné způsoby, jak svůj výrobek propagovat. Jednou z možností je i certifikát kvality Grade Group. Jde o papír, kterým se prokáže, že onen výrobek dosahuje předepsaných standardů, které by měly být přísnější než ty, které požaduje zákon. To znamená, že jsou kvalitnější.

certifikát kvality

Zdálo by se tedy jednoduché se podívat, která značka toto ocenění nabízí, a podle toho se rozhodovat, zvláště když pro nás hraje větší roli kvalita než cena. Bohužel to není ani zdaleka tak jednoduché. Jak se totiž dalo očekávat, firmy tyto certifikáty nepoužívají zrovna férově. Prvním problémem je to, že často neříkají, kdo ten certifikát vydal. A to je poměrně dost důležité, neboť tak nevíme, s jakými standardy je porovnával. Klidně mohly být i tak nízké, jak je jen zákonně možné, a tak by jej získal v podstatě každý produkt prodávaný na našem trhu.

prezentování certifikátu kvality

Samozřejmě, existuji i instituce, které mají skutečně přísná pravidla pro to, komu jej udělí, avšak podnikatelé často volí tu snazší možnost – umožňuje jim i nadále prodávat produkty minimální možné kvality.

Jistě, je pro to důvod – kvalitnější výrobky mají často také vyšší náklady na materiál i na výrobu, tedy něco, co se podniky snaží minimalizovat. Jen málokterý je tedy ochoten investovat do modernizace a zlepšení výrobního procesu, když si může jednoduše koupit titul a v podstatě se chlubit, http://m.vyskov-mesto.cz/vyskovske-autobusove-nadrazi-se-podle-cestujicich-nema-moc-cim-chlubit-ceka-ho-modernizace/g-26737/id_obrazky%3D43386%26typ_sady%3D1%26p1%3D107491 že splnil určité standardy kvality.

Proto, pokud si takto propagovaný výrobek chcete koupit, raději předem ověřte, kdo vlastně onu certifikaci vydal a jak přísná kritéria má. Pak totiž nebudete zklamaní, když zjistíte, že se jedná v podstatě o průměrné až podprůměrné zboží. Ochráníte tím nejen sebe, ale také svou peněženku. A peněz dnes rozhodně není nazbyt.