Darujte dárek vyrobený od srdce

Komerce číhá na každém rohu, ale v současné době už naštěstí lidé začali opět slyšet na handmade výrobky, tedy výrobky vyrobené lidskýma rukama, které vynikají precizní propracovaností, než jako věci vyrobené na strojích ve velkovýrobách. A dá se tím navíc vydělat i zajímavý peníz, teď je dokonce i boom trhů s rukodělnými výrobky a před vánočními svátky opravdu ještě více.

boticky

Výroba rukodělných věcí je navíc záležitost, se kterou se zabavíte i s dětmi. Můžete vyrábět různá zvířátka, nebo i aktuálně vánoční ozdobičky na stromeček. Pak je zabalíte, a hned máte originální dárky pro vaše blízké a příbuzné, tím spíše hezké, že je dělaly od srdce vaše děti.

Už jste slyšeli o metodě plstění? Je to technika, která vychází ze zpracování ovčí vlny, jež při různé vlhkosti, tření a teplotě mění svůj tvar, stane se pevnější a získá svůj originální tvar. Tak můžete vyrábět šperky, dekorace, zvířátka a další různé výtvory, které ozvláštní váš domov a třeba nejenom ten, můžete je posílat dál jen tak pro radost nebo i za drobný peníz. Jedinečné doplňky do vašeho domova, které nikdo jiný mít nebude – to je přece krásné ozvláštnit ho něčím, co jste si sami vyrobili než nějakou konvenční věcí, která nevyzařuje tolik z vaší duše.

kulicky

Odbydete tím navíc třeba i vánoční dárky. Nebo udělejte pomocí této techniky vašim dětem adventní kalendář, na který dáte Mikuláše, čerty a další věci či postavy, které souvisí právě s Adventem. Podívejte se na internet, kde najdete spoustu inspirace, od každého si vezmete něco a váš jedinečný originál bude na světě. Kdo by to byl řekl, že právě z ovčího rouna se dají vytvořit tak krásné věci? Nebo si vytvořte váš malý Betlém i s Ježíškem a jesličkami. Ten neutrpí žádnou ztrátu, pokud spadne nedopatřením někam z výšky nebo do něj někdo narazí, jako by to bylo s Betlémem porcelánovým.