Bez vrásek

Stárnutí je nejméně milovaná věc v našich životech, tedy konkrétně tento strach ze stárnutí poskytuje spíše ženy, ale ve výsledku se toho bojí i muži. Není to ale nic, čeho bychom se jako lidé měli bát, vždyť stárnout musí každý a kdybychom tady měli možnost žít navěky věků a být nesmrtelní, nikdo by to tak nechtěl, protože by nás už nebavil život, za nějakou dobu bychom si stejně všechno vyzkoušeli a byli bychom unavení tím, že už vlastně nemáme co dělat a nic nás nepřekvapí. Buďme tedy rádi, že máme možnost někdy dokončit naše bytí, protože věřte nebo ne, byla by to pěkná otrava být nesmrtelný, byla by to velká nuda a zkazilo by nám to celý pohled na svět, všechno bychom brali samozřejmě a hodně bychom si ubližovali, protože bychom věděli, že nikdy nezemřeme.

krása

To by nebylo moc fajn a na světě by bylo třeba ještě více zloby, než je teď, a to jí je tady už dost a myslíme si, že už to snad více nejde, což asi ještě možná jde, ale nechceme to vidět. Je těžké si přiznat, že je na světě hodně zloby, ale je to pravda. Lidé mají trochu pochroumané myšlení a mají nastavené priority někde úplně jinde, než měli třeba lidé před x lety, zkrátka minulá generace, kdy měli úplně jiné starosti než my.

krása

Ale nemůžeme tuto generaci odsuzovat, třeba jsme na tom ještě dobře a zajde to mnohem dál, když už tu nebudeme. Nebudeme tedy malovat čerta na zeď. Nikdo ale i tak stárnutí nemá rád a někteří ho snáší opravdu zle, protože je to pro ně něco, s čím se nemohou vyrovnat. Každé ráno vstanou, podívají se do zrcadla a jsou naštvaní, že jim to nesluší a mají jakousi vrásku navíc, než měli o den dříve. Je to ale velmi absurdní, když nad tím člověk přemýšlí. Zdraví a krásy Orcacollagen si člověk musí vážit, i tak to ale není něco, co je přesně definované a měli bychom si vážit i toho, co máme, i přestože je to třeba málo.