Získejte Kindergeld

Pracujete vy nebo váš partner v Německu, a máte spolu děti?
Pak nejspíše tušíte, že máte nárok na nějaké přídavky na děti. V německu mají obdobu našich přídavků na děti – s názvem Kindergeld. Kdo na něj má nárok, jaké má Kindergeld podmínky Preklady-nemeckeho-jazyka
a jak jej získat?

eurové bankovky

V Německu nemusíte trvale žít, abyste na něj měli nárok
– Na Kindergeld má zpravidla nárok ten, kdo zde pracuje. Nemusíte zde mít trvalý pobyt ani vy, ani váš partner. Stačí, aby tu jeden z vás pracoval a tím i odváděl daně. Stačí sem tedy za prací dojíždět.
– Nárok na přídavky vám vznikne dnem nástupu do práce a o příspěvek si můžete zažádat do 6 měsíců od vzniku nároku.
– S partnerem a hlavně dítětem či dětmi musíte trvale žít v jedné domácnost – nelze tedy pobírat příspěvek na dítě, které s vámi nežije.
– Přídavek je možné pobírat i na nevlastní dítě, ale musíte být s jeho rokem sezdaní.
Existuje řada možností, jak jej pobírat i na zkrácený úvazek.
Máte na něj nárok, i pokud tu například jen pronajímáte nemovitosti nebo tu máte firmu, ze které odvádíte daně.

Situací, kdy má člověk na Kindergeld nárok, je skutečně mnoho, a podmínek, které je potřeba splnit, není málo. O přídavky obvykle žádá rodič, který zde pracuje, protože zpravidla zná nějaké povinnosti vůči úřadům a umí německy. To se ale netýká všech – všichni pracovníci jazyk umět nemusí, a všechny pracovní záležitosti za ně obstarává například zaměstnavatel. Je to i váš případ a německy se absolutně nedomluvíte? I tak se nevzdávejte, a nenechte si přídavky ujít. Na jedno dítě totiž budete brát 219 Eur.

vyplnění formuláře

Byla by škoda o něj nepožádat
Pokud chcete o Kindergeld žádat, ale absolutně si nevíte rady s podáním žádosti a komunikováním s úřady, neváhejte mě kontaktovat. S vyřizováním Kndergeldu mám bohaté zkušenosti, a ráda vás celým procesem provedu. Všechno za vás vyřídím, vy mi jen dodáte podklady, které budou potřeba.