Toxická pozitivita

Nejspíš se ke každému z vás už doneslo, že to, jak myslíme, má velký vliv na celý náš život. Asi jste si sami zkusili, jaký viv na váš život má, když budete neustále nešťastní, když budete pořád hledat problémy a budete se užírat věcmi, které nemůžete změnit. Ano, váš život bude pořád takový. Abyste se vymanili z kruhu neúspěchu a depresí, musíte myslet jinak. Jenže z původní myšlenky pozitivního myšlení se stalo něco zcela jiného. Mnoho lidí totiž vůbec nepochopilo, jak to funguje.

postava meditace

Když se ocitnete v nějaké životní situaci, máte tři možnosti jak budete reagovat.

  1. Budete v depresi, budete nadávat a budete se trápit
  2. Přijmete věci tak jak jsou a budete se snažit jimi dál nezabývat
  3. Budete se usmívat jako šílenci i když vám bude do breku

Právě třetí bod by se dal nazvat jako toxická pozitivita. Nejde být pozitivní pořád a za všech okolností. Každý čas od času zažije opravdu nepříjemné chvíle, které nejde přejít s úsměvem. Důležité ale je netrápit se zbytečně dlouho. Jenže lidé, kteří vtloukají ostatním do hlavy že musí být pořád za všech okolností usměvaví a šťastní jsou právě ti, kteří nic nepochopili a jsou toxičtí.

šťastná žena

I pozitivně naladěný člověk má právo se vybrečet když je na dně, má právo na špatnou náladu a nikdo nemá právo mu to zakazovat. Být za každou cenu pozitivní není to, o čem tento směr je. Pokud se snažíte o změnu myšlení a chcete aby vaše snaha byla vidět, tak nad tím neustále nepřemýšlejte a nenechte si radit od podobných lidí, podle kterých se musíte neustále smát, i když je vám vnitřně na nic. Zkuste si problémy příliš nezabírat, protože si tím nepomůžete. Nečtěte zprávy, protože vám mohou způsobit deprese, a naopak se snažte meditovat. Právě meditace s myšlením dokáže hotové zázraky. Vyzkoušejte jejich sílu, a sledujte, jak se ale myšlení mění. Tento přístup vám dá mnohem víc.